Over ons

Al ruim een eeuw uw vertrouwde adviseur

Hoogstins Hellema Assurantiën is een vertrouwde naam in Leeuwarden. Maar wist u dat de geschiedenis van ons advieskantoor al in 1898 begint met het bedrijf van Doeke Hellema? En dat het kantoor van Eelke Hoogstins, dat later door zijn zoon Sjoerd is voortgezet, sinds 1947 bestaat? In 1982 zijn de twee samengegaan als Hoogstins Hellema Assurantiën.

Voor particulieren en MKB

In de jaren die volgden, nam Geert Bergsma de aandelen in etappes over. Sinds 1999 is het bedrijf geheel in handen van zijn zoons Dirk en Sietze Bergsma. Vanuit hun kantoor op het Raadhuisplein helpen zij particuliere klanten met hypotheken en verzekeringen. Maar ook MKB-ers zijn er aan het juiste adres voor uiteenlopende verzekeringsoplossingen.

Over Dirk Bergsma

Nadat hij zijn militaire dienstplicht had vervuld, is Dirk in 1991 bij zijn vader op kantoor gaan werken. Tegelijkertijd studeerde hij Assurantie B en A en behaalde hij beide diploma’s. Aanvankelijk was hij werkzaam in de buitendienst en dus vaak ’s avonds op pad. Sinds hij mede-eigenaar is, richt hij zich voornamelijk op schadebehandeling, financiën en het kantoormanagement. Dirk is getrouwd met Henny. Ze hebben twee dochters en een kleinzoon.

Over Sietze Bergsma

Voordat Sietze in 1995 bij het kantoor kwam werken, vervulde hij zijn militaire dienstplicht en was hij enige tijd chauffeur. Ook hij is begonnen in de buitendienst, maar heeft zich later gespecialiseerd in hypotheken. In 2003 behaalde Sietze zijn diploma Erkend Hypotheekadviseur / Erkend Financieel Adviseur. Sindsdien is hij aangesloten bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur. Sietze woont samen met Margreet. Samen hebben ze een dochter en een zoon.